.:: KDO SMO?

Tukaj si lahko na kratko preberete življenjepis o zaposlenih na Inštitutu IPSA.

GregorDr. Gregor Žvelc, specialist klinične psihologije

Gregor Žvelc je integrativni psihoterapevt, diplomirani transakcijski analitik in doktor znanosti s področja klinične psihologije. Je Mednarodni učitelj in supervizor integrativne psihoterapije v okviru International Integrative Psychotherapy Association (IIPA). Je ustanovitveni član Mednarodne zveze za integrativno psihoterapijo (IIPA). Iz integrativne psihoterapije se je izobraževal v okviru newyorškega inštituta za integrativno psihoterapijo. Evropska zveza za integrativno psihoterapijo (EAIP) mu je podelila Evropski certifikat iz integrativne psihoterapije. Je urednik mednarodne revije International Journal of Integrative Psychotherapy.

Poleg integrativne psihoterapije je zaključil izobraževanje iz transakcijske analize in postal diplomirani transakcijski analitik. Je učitelj in supervizor transakcijske analize (PTSTA) v okviru evropske in mednarodne zveze za transakcijsko analizo (EATA, ITAA).
Izobraževal se je tudi iz drugih psihoterapevtskih smeri (kognitivno-vedenjska terapija, analitična psihoterapija, EMDR). Je direktor Inštituta in vodja izobraževanj iz integrativne psihoterapije in transakcijske analize na Inštitutu IPSA.

Več o njem in njegovem delu si lahko preberete v njegovem CV-ju (Klik!).


MašaAsist. mag. Maša Žvelc, univ. dipl. psihologinja

Maša Žvelc je diplomirana psihologinja, magistrica znanosti s področja klinične psihologije in integrativna psihoterapevtka.

Iz integrativne psihoterapije je diplomirala na Scarborough Psychotherapy Training Institute (Velika Britanija) pod mentorstvom Kena Evansa. Scarborough Institute ji je podelil tudi status "associative teaching member". Iz integrativne psihoterapije se je izobraževala tudi v ZDA v okviru Inštituta za integrativno psihoterapijo (pri Richardu Erskinu). V Sloveniji se je izobraževala v različnih psihoterapevtskih smereh, med drugim je absolvirala tudi podiplomski izobraževanji iz psihoterapije in psihopatologije v okviru Medicinske fakultete.

V okviru Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje izvaja psihološko svetovanje in psihoterapijo, skupaj z Gregorjem Žvelcem vodi trening iz integrativne psihoterapije in organizira različna izobraževanja s področja psihologije in psihoterapije. Pred tem je v Psihiatrični kliniki Ljubljana (Center za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog) delala z osebami, ki so odvisne ter osebami s čustvenimi in vedenjskimi težavami. Vodila je izobraževanja in supervizijo za prostovoljce. Je asistentka za razvojno psihologijo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer vodi seminarje in vaje iz psihologije za bodoče učitelje.

Aktivno sodeluje na konferencah in strokovnih srečanjih s področja psihologije in psihoterapije. Je avtorica več znanstvenih in strokovnih člankov.


MelitaMelita Košak, univ. dipl. psihologinja, vodja projektov Inštituta IPSA

Melita Košak je univerzitetna diplomirana psihologinja in certificirana transakcijsko-analitična psihoterapevtka. V okviru Bangor University, Velika Britanija se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Organizira na čuječnost usmerjene programe: program Celostno obvladovanje stresa in Preventivni program za preprečevanje depresije ter vodi skupine, ki so vključene v program. Na Inštitutu IPSA deluje kot vodja projektov in izvaja psihoterapijo. Pred tem pa je delala tudi na Centru za socialno delo Tržič kot vodja Mladinskega centra in koordinatorka preventivnih dejavnosti. Je strokovna sodelavka društva Metulj - center za otroke, mladostnike in odrasle v stiski, ki deluje na področju preventive in pomoči otrokom in njihovim staršem.


V aktivnosti Inštituta IPSA so vključeni tudi številni drugi domači in tuji strokovnjaki (Glejte sodelovanje - Klik!).
   
 
CopyRight 2006
   
   
Vsebina je avtorsko zaščitena. Stran je izdelal Jure Žvelc © zvelc.com
Čas urejanja strani: 0.002219 sekund